Weselne

Menu Weselne "Dwór Hubertusa"

Danie główne:

Rosół z trzech rodzajów mięsa, dużej ilości warzyw i lubczykiem. Podawany z tradycyjnym makaronem.

(Możliwość zamówienia makaronu domowego robionego u nas za dopłatą 1zł/osoba)

Dwa mięsa do wyboru:

Pierwsze:

  • Rolada schabowa z sosem borowikowym na śmietanie bez dodatku mąki z dużą ilością grzybów
  • Schab Juki z sosem pieczarkowym
  • Rolada z indyka ze szpinakiem z sosem serowym
  • Warkocze z Indyka z sosem kurkowym
  • Karczek szpikowany czosnkiem, pieczony w oryginalnym piecu chlebowym z sosem borowikowym

Drugie:

  • Kotlet po parysku, delikatna pierś kurczaka, panierowana w jajku i mące. Idealna dla dzieci i osób na diecie
  • Kotlet „Pożarski” z piersi kurczaka i sera
  • Kotlet tradycyjny schabowy panierowany w bułce i pieczarki z patelni
  • Faszerowane udko kurczaka pieczarkami z sosem borowikowym

     

Dwie surówki do wyboru, które będą podawane BEZ OGRANICZEŃ:
  • Z białej kapusty przyprawiana pieprzem młotkowanym
  • Z czerwonej kapusty ze słonecznikiem prażonym
  • Z kapusty pekińskiej i świeżych warzyw
  • Z marchewki i ananasa
  • Z buraków i jabłka
  • Z pora, groszku i ogórka kiszonego
Dwa dodatki skrobiowe do wyboru, które będą podawane BEZ OGRANICZEŃ:
  • Tradycyjne kluski śląskie
  • Kluski śląskie panierowane
  • Kopytka
  • Ziemniaki polane tłuszczykiem
Zimna płyta        BEZ OGRANICZEŃ
  • Pięć rodzajów wędlin najwyższej jakości podawane na lustrach:

          – Szynka pieczona z komina
          – Pieczeń a’la kaczka
          – Schab od chłopa
          – Szynka z domowej spiżarni
          – Karczek z rusztu

  • Roladki szynkowe z masłem chrzanowym w galarecie
  • Tymbaliki drobiowe z warzywami
  • Przekąska szlachecka z greckim dipem tzatziki
  • Jajka faszerowane delikatnym musem z pieczarek i wędlin
  • Słone francuskie babeczki nadziewane pastą z jajek i pieczarek
  • Dwa rodzaje ryb do wyboru:

          – Śledź w śmietanie z cebulą i jabłkiem
          – Śledź w oleju z cebulą
          – Śledź w meksykańskiej salsie z kukurydzą i papryką
          – Śledź po japońsku z jajkiem i groszkiem
          – Ryba opiekana w zalewie octowej

  • Dwa rodzaje sałatek do wyboru:

          – Tradycyjna sałatka jarzynowa
          – Sałatka meksykańska z grillowanym kurczakiem i nachos’ami
          – Sałatka grecka z oliwkami i fetą
          – Sałatka porowa z szynką
          – Sałatka pieczarkowa z jajkiem
          – Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem i ananasem

  • Marynaty:

          – pieczarki konserwowe
          – papryka konserwowa
          – ogórki konserwowe

  • Nasz znany i ceniony za niepowtarzalny smak „Czarci Smalec”
  • Czarcie ogórki w zalewie Chilli
  • Chleb świeży i chrupiący, który pieczemy w naszym tradycyjnym piecu chlebowym, opalany drzewem

Kawa i Herbata BEZ OGRANICZEŃ

Po obiedzie zapraszamy wszystkich gości na ogród, gdzie przez całą imprezę, a przede wszystkim BEZ OGRANICZEŃ, będziemy dla Państwa serwowali potrawy przygotowywane na świeżo:

Grill na ogrodzie w formie all inclusive wydawany przez całą imprezę:

– Karczki wcześniej peklowane i doprawiane aromatyczną kompozycją przypraw grillowych
– Piersi drobiowe, mięso wcześniej marynowane w przyprawach
– Kaszanki najlepszej jakości doprawiane pieprzem młotkowanym i przyrządzane na grillu z cebulą
– Kiełbasa Grillowa minimum 90% mięsa
– Warzywa grillowane: cukinia, bakłażan, papryka, pieczarki

Dodatki do grilla:

– Ostry sos na bazie oleju sezamowego
– Sos armeński na bazie pomidorów
– Musztarda z gorczycy sarepskiej
– Chrzan domowej roboty „babci Tereni”
– Chleb świeży i chrupiący, który pieczemy w naszym tradycyjnym piecu chlebowym, opalanym drzewem

  • Kociołek Węgierski przygotowywany na oczach gości w skład którego wchodzą kawałki mięsa, 
    warzywa oraz kluski kładzione doprawiane wg. uznania gości na ogrodzie
  • Desery:

          Amerykańskie „Pancake” smażone przy gościach podawane z owocami i słodkimi polewami
          Flambirowane Banany na Whisky z dodatkiem miodu

  • Jedna kolacja do wyboru:
  • Żurek na żytnim zakwasie podany w chlebku z kiełbasą i jajkiem
  • Barszcz czerwony, przygotowywany z buraków bez dodatku koncentratu oraz krokiet z mięsem, kapustą i grzybami.

W cenę menu nie są wliczone: alkohol, napoje gazowane, soki, tort, ciasta, owoce i dekoracja kwiatowa. 
Posiadamy lodówki na wyroby cukiernicze oraz zamrażarki na alkohol, do których będą mieli Państwo pełen dostęp.

Pobierz Menu Weselne